Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ποιοί είμαστε και για τι παλεύουμε

Λίγα λόγια για το σχήμα της ΕΑΑΚ στο ΤΕΙ Καβάλας.

Είμαστε ένα ανοιχτό και αμεσοδημοκρατικό χωρίς καταστατικά, εγγραφές, προέδρους, γραμματείς και φαρισέους. Τ' αρχικά μας βγαίνουν από:

1) ΕΝΙΑΙΑ: Τα σχήματα της ΕΑΑΚ υπάρχουν σε όλες τις σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και λειτουργούν με μια σχετική αυτονομία μεταξύ τους. Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ενιαίας πανελλαδικής παρέμβασης, δράσης και συντονισμού, δύο φορές το χρόνο όλα τα σχήματα της ΕΑΑΚ βρίσκονται μαζί για 2 μέρες όπου όλες οι διαφορετικές απόψεις αντιπαρατύθενται με στόχο τη σύνθεση δηλαδή την όσον το δυνατό μεγαλύτερη ενιαιοποίησή τους. Στα διήμερά μας επείσης αποφασίζεται και το σχέδιο δράσης για το επόμενο εξάμηνο.

2) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ: Τα σχήματα της ΕΑΑΚ είναι ανεξάρτητα από κομματικούς μηχανισμούς και φυσικά από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους. Στην ΕΑΑΚ βέβαια παρεμβαίνουν και συμετέχουν αρκετές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με κυρίαρχο όμως πάντα τον ανένταχτο κόσμο που είναι και το μεγάλο όπλο της.

3) ΑΡΙΣΤΕΡΗ: Ο πολιτικός χόρος που ανήκουμε είναι η ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική, επαναστατική και κομμουνιστική αριστερά. Κύρια ιδεολογικά χαρακτηριστικά μας είναι ο ανυπότακτος-ανυποχώρητος χαρακτήρας των σχημάτων. Παλεύουμε κόντρα και ενάντια στις γραφειοκρατίες, την υποταγή και την ήττα. Αναπόσπαστα κομμάτια των θέσεών μας είναι ο διεθνισμός και η οικολογία. όλα βέβαι μ' ένα αντισυστημικό-αντικαπιταλιστικό-επαναστατικό πνεύμα. Στόχος μας είναι η Παιδεία των αναγκών μας. Αγωνιζόμαστε για μια άλλη παιδεία σε μια άλλη κοινωνία.

4) ΚΙΝΗΣΗ: Κίνηση και όχι στασιμότητα. κίνηση και όχι παράταξη με στεγανή έννοια της λέξης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αποκλειστικά δημώσια και δωρεάν για όλους χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς φραγμούς και οικονομικές απετήσεις.Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του Αρ.16 του Συντάγματος

Για την ανατροπή των: νόμος-πλαίσιο, αξιολόγης, ΚΕΣ, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, παραρτημα πτυχίου, εσωτερικών κανονισμών, διδακτικών μονάδων. Αξιολόγηση μόνο μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Όχι στη βάση του 10. Ελεύθερη πρόσβαση στην 3οβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεια ή προπαρασκευαστικό έτος.

Για ένα Ενιαίο Αμεσοδημοκρατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό των Γεν. Συνελεύσεων και των Καταλήψεων. Όχι στην στις αντιδημοκρατικές και γραφιοκρατικές ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ. Όχι στα κομματικά, γραφειοκρατικά και διασπαστικά συνονιστικά αγώνα του ΚΚΕ, τα συντονιστικά αγώνα ΑΕΙ και συντονιστικά αγώνα ΤΕΙ.

Καμμία εντατικοποίηση των σπουδών. Σπάσιμο όλων των αλυσίδων. Όχι στις απουσίες και τα υπεχρεωτικά μαθήματα και εργασίες.

Ένα ενιαία πτυχίο ανα γνωστικό αντικείμενο, χωρίς διασπάσεις και κατατμήσεις, με όλα τα εργασιακά, εππαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε αυτό, ως μόνη προϋπόθεση για δουλειά.

Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, συγγράμματα για όλους.

Ανοιχτός προϋπολογισμός για την Παιδεία στο επίπεδο των αναγκώνα μας. Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις. Εργατικό-φοιτητικός έλεγχος και διαχείρηση.

'Εξω οι εταιρίες και οι εργολάβοι απ' τις σχολές.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Καμμία ποινικοποίηση των αγώνων. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της εξέγερσης τους Δεκέμβρη.

Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στο νέο ασφαλιστικό. Ασφάλιση κοινωνική για όλους και δωρεάν. Κανενας ανασφάλιστος.

Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των βιομηχανιών και ολων των επιχειρήσεων που κλείνουν ή απολύοθν εργαζόμενους, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείρηση.

Άλληλεγγύη σε όλους μετανάστες. Άμεση νομιμοποίησή τους. Τσακίστε τους φασίστες!

Άλληλεγγύη στην αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, μετανάστρια από τη Βουλγαρί συντόφισσα Κων/να Κούνεβα. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπέυθυνοι της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της.

Διάλυση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους. Εργατικές πολυτοφυλακές.

Κάτω η ιμπεριαλιστική ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Έξω η ελλάδα από ΕΕ-ΝΑΤΟ. Καμμία συμμετοχή σε πολέμους. Δεν πολεμάμε για τ' αφεντικά. Όλοι οι φαντάροι πίσω. Να διαλυθεί η ΕΕ. Αντικαπιταλιστική- επαναστατική αποδέσμευση από την ΕΕ, σοσιαλιστική ενοποίηση των λαών των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του κόσμου.

Κάτω η Κυβέρνηση των δολοφόνων! Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ και οποιοσδήποτε άλλος διαχειρηστής του ίδιου συστήματος. Να κυβερνήσουν οι εργάτες! Εργατική Εξουσία!

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου