Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ο διάλογός τους είναι μια απάτη!

Η Σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ δε θα γίνει!

Στις 3 Ιουλίου θα ξεκινήσει στο ΤΕΙ Καβάλας η Σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ όλης της Ελλάδας όπου θα συζητηθεί το κατά πόσο έχουν τα ΤΕΙ προσαρμοστεί στο νέο αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο και την αξιολόγηση και θα γίνει ο σχεδιασμός περαιτέρω υποταγής των ΤΕΙ σε αυτούς, αλλά και συνολικά στις νέες απαιτήσεις του συστήματος σε κρίση, που θέλει ακόμα περισσότερο πειθαρχημένους, φτηνούς, ευέλικτους, απασχολήσημους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους που θα είναι ευκολότερα αναλώσιμοι από το κεφάλαιο.
Πολλές από τις πτυχές του νέου νόμου-πλαίσιο και της αξιολόγησης εφαρμόζονταν στα ΤΕΙ πολύ πριν γίνουν νόμοι. Αυτό δείχνει το ύψιστο σημείο σήψης των ΤΕΙ τα οποία ολοένα και χειροτερεύουν. Ενδεικτικό είναι ότι αρκετά ΤΕΙ, μαζί και αυτά του Πειραιά και του Ηρακλείου, όπως και μεγάλες κεντρικές πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αιγαίο και Πάτρα έκλειναν για πολλοστή φορά φέτος αφού δεν είχαν χρήματα όχι μόνο για τους μισθούς των εργαζομένων και των καθηγητών αλλά ούτε και για τα βασικά λειτουργικά έξοδα (νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, χαρτιά κλπ).
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της μειοψηφίας, η κυβέρνηση των δολοφόνων που έχει ακόμα βαμμένα τα χέρια της με το αίμα του Αλ. Γρηγορόπουλου και της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η κυβέρνηση των Βατοπεδινών, της Siemens, της καταστολής, η κυβέρνηση της Δεξιάς, παρά το ότι δεν έχει πλέον καμία υποστήριξη απ’ το λαό, σκληραίνει τη στάση της σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης. Φοροεπιδρομές, ακρίβεια, πάγωμα μισθών, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ανεργία, φτώχια κλπ. Μέσα σ’ όλα, το καλοκαίρι θα κατατεθεί νέος νόμος με τον οποίο πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ που δεν έχουν αρκετούς εισακτέους (πελάτες δηλαδή), θα κλείνουν. Το ΤΕΙ Καβάλας βέβαια δεν μένει απ’ έξω αφού αυτή τη σεζόν μπήκαν 800 λιγότεροι από πέρσι. Κι άμα κλείσει το τμήμα σου, το πτυχίο που έτσι κι αλλιώς έχει γίνει κουρελόχαρτο, απλά δε θα υπάρχει… κι άντε να βρεις δουλειά.

Πρέπει να κινηθούμε άμεσα και συνολικά. Αυτός ο διάλογος είναι απάτη. Εμείς δεν παζαρεύουμε τίποτα. Το κίνημα των καταλήψεων 2006-07 έδωσε απαντήσεις σε όλους. Δεν παρακαλάμε, απαιτούμε! Δεν μας σεβάστηκαν, τώρα θα μας φοβούνται! Η ώρα της Σύγκρουση έφτασε! Ως εδώ!

ΕΜΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ!

Τα ΔΣ συνεχίζουν στο δρόμο των προηγούμενων. Για Γεν. Συνελεύσεις ούτε λόγος. ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-SOS το ίδιο μαγαζί και οι ΠΚΣ και Αρ.Εν. περιμένουν τις επόμενες φοιτητικές εκλογές. Φτύστε τους όλους κατάμουτρα! Αγώνας στα χέρια των φοιτητών και όχι των γραφειοκρατών! ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!

Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!
ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Γ.Σ.!

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΑΤΗ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ Γ.Σ.!

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου